Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeytin ve zeytinyağlı sabun sektörüne UR-GE Projesi

eytin ve zeytinyağlı sabun sektörüne yönelik UR-GE projesi bilgilendirme toplantısı Nizip Ticaret Odası meclis toplantı salonunda düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:38
Kaynak: İHA
Zeytin ve zeytinyağlı sabun sektörüne UR-GE Projesi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, "Nizip Ticaret Odası olarak Ekonomi Bakanlığı'nın 2010/8 sayılı "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'' kapsamında zeytin ve zeytinyağlı zabun sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik proje hazırlamayı planlamaktayız." dedi.

Nizip Ticaret Odası'nın zeytinyağı ve sabun sektörüne yönelik yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi veren NTO Başkanı Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şirketlerin uluslar arası pazarlarda rekabet gücünü artırmaya yönelik eğitim, danışmanlık giderlerinin desteklenmesi zeytin ve zeytinyağlı sabun sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihracat yapma kapasitelerinin geliştirilmesi, potansiyel ihracatçıların ortaya çıkarılması, firmaların hedef pazarlara yönlendirilmesi, bu firmaların düzenli ihracat yapmalarının sağlanması amacıyla zeytinyağı ve sabun sektörüne yönelik Menemen Ticaret Odası işbirliği ile UR-GE projesi yapılacak. Sabun üretimi yaşanan gelişmeler neticesinde geçmişte Nizip'in en önde gelen sektörleri arasına girmeyi başarmıştır. Geçmişte 130 üyemiz tarafından üretimin yapılırken, gereken önemin verilmemesi nedeniyle yakın zamanda sektör kriz içerisine girmiş ve günümüzde maalesef bu sayı 31'e düşmüştür. Sektörde ortalama %64'lük bir küçümsenmeyecek bir gerileme yaşanmıştır. Bu nedenle sektörlerimizi tekrar canlandırmak adına böyle bir proje yapmak için çalışmalara başladık. Projede yer almak isteyen firmalarımızla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz. Bilgilendirme toplantısına katılımınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunar, hepinizi şahsım ve Nizip Ticaret Odası'na saygı ve sevgi ile selamlarım." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Funda Suran ve Nurhan Turan Keeler tarafından UR-GE projesinin içeriği hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verildi. Soruların cevaplanması ile son bulan toplantıya, Nizip Ticaret Odası zeytinyağı ve sabun sektöründen firmalar katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.