Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#evli

Güncel Gazete - evli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, evli haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Evlenen erkeklerin 3’te 2’si kilo alıyor Haber

Evlenen erkeklerin 3’te 2’si kilo alıyor

Evlilik, kilo konusunda erkekler üzerinde daha etkili olurken her 3 erkekten 2'sinin evlendikten sonra kilo aldığı tespit edildi. Kadınların ise özellikle doğum sırasında ve sonrasında aldıkları kiloları vermekte zorlandıkları görüldü. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 2 milyardan fazla erişkin bireyin normal kilonun üzerinde olduğu tahmin edilirken bunların 3’te 2’sinin fazla kilolu, 3’te 1’inin ise obez olduğu belirlendi. Ayrıca medyaya obezite ile ilgili 90 bine yakın haber yansıdığı tespit edildi. Evliliğin ilk 2 yılına dikkat  Uluslararası araştırmalar yeni evli çiftlerin özellikle evliliklerinin ilk iki yılında kilo alma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını gösterirken bunun altında yatan sebepler arasında ise mutlu bir hayat, düzenli yaşam, evli çiftelere gelen misafirler ve verilen yemek davetlerin etkili olduğu anlaşıldı. Uzmanlara göre, evlenen kişilerin kilo almaya eğilimli olmasının nedenleri arasında ilk sırayı beslenme düzeni alırken, evlenen kişilerin, yalnız yaşadıkları zaman dilimine veya öğrencilik hayatlarına nazaran daha düzenli beslenme ve eşleri ile uzayan akşam yemekleri ile gece atıştırmalarının kilo almaya neden olduğu tespit edildi. Evlendikten sonra dış görünüşe verilen önem azalıyor  Düzenli hayatla beraber düzenli yemek yemeye başlamak, eşlerin mutlu etmek adına kalorisi yüksek marifetli sofralar sunması, hareketin azalması, evde misafir ağırlamak, yeni çiftlere yapılan ailemize hoş geldin davetleri, sonsuz ikramlıklar, evde ekran karşısında yemekten sonra yenilen meyve çerez ve abur cuburlar, cinsel düzen, mutluluk hormonunun artmasının yanı sıra kilo almada diğer önemli bir konunun ise psikolojik olduğu saptandı. Buna göre evlenmeden önce karşı cinse çekici görünmeye çalışan eşlerin, evlendikten sonra bu durumu daha az önemsemeye başladığı ve sonuçta beraberce kilo aldıkları anlaşıldı.

Evlilik Okulu'ndan 80 çift daha mezun oldu Haber

Evlilik Okulu'ndan 80 çift daha mezun oldu

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen proje Evlilik okulu projesi devam ediyor. Eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 80 çift daha düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Nikah Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, başkan yardımcıları kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı."Birbirinizi üzmeyin"Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu’nu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi’nde olduğuna dikkati çekerek, “Bir dakikamızın garantisi olmadığı dünyada insanların birbirini üzmemesi gerekiyor. Birbirinize değer verip, saygı göstererek iyilikleri ve güzellikleri arttıralım. Bu hayat içerisinde de öncelikli olarak eşimize sevgi ve saygı göstermeliyiz. Eşinizle kavga ettiğinizde dünyadayken cehennem hayatını yaşıyorsunuz. Bu nedenle ailedeki mutluluk dünyadaki cennet gibi. Birbirimizi sever ve sayarsak huzurlu ve mutlu olacağız. Mutlu aile huzurlu toplum demektir. Aile toplumun çekirdek yapısıdır. Çekirdek yapı ne kadar sağlam olursa gelecek nesil o denli sağlam yetişir. Suç şebekelerinin hedefindeki çocuklar genelde parçalanmış aile çocukları oluyor. Bu nedenle boşanmaların önüne geçmek ve mutlu aile yapısını oluşturmak için Evlilik Okulu Projesini hayata geçirdik ve 8 yıldan bu yana da başarı ile yürütüyoruz” dedi. Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, evlilik okuluna katılan çiftlere evliliği önemi ile ilgili bilgiler verdi.Mezun olan çiftlere çamaşır makineleri de teslim edildi.Öte yandan, 2011 yılında başlanan Evlilik Okulu ve aile içi eğitim projesinden bu güne kadar 21 bin 284 kişi faydalandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.