Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#rusya

Güncel Gazete - rusya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, rusya haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Soçi'de üçlü zirve sona erdi! Haber

Soçi'de üçlü zirve sona erdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya, İran ve Türkiye arasındaki üçlü zirvede yaptığı açıklamada, “Bu üçlü zirve Suriye’de yıllardır yaşanan trajedinin son bulması bakımın son derece önemli” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında Rusya'nın Soçi kentinde Suriye için düzenlenen üçlü zirve sona erdi. Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi yaklaşık 1,5 saat sürdü.   Liderlerin konuşmasından satır başları; ERDOĞAN: Bugün, değerli dostlarım Sayın Putin ve Sayın Ruhani ile gerçekten kritik görüşmeler yaptık. Suriye'de ateşkesin tesis edilmesiyle ilgili attığımız adımları müzakere ettik.Ulusal Suriye kongresi için çalışacağız.Bugün gerçekleştirdiğimiz istişarede, Suriye'de güven artırıcı önlemlerin hayata geçirilmesini kararlaştırdık.Suriye halkının öncülüğünde ve sahipliğinde yürütülecek kapsayıcı, özgür, adil ve şeffaf bir siyasi sürecin hayata geçirilmesine yardımcı olmak hususunda görüş birliğine varmış bulunuyoruz. Terörist unsurların süreçten dışlanması önceliğimiz   PUTİN: Çatışmasızlık bölgeleriyle ilgili adımları belirledik. Suriyeliler kendi geleceklerine kendileri karar vermeli. Çatışmalar durdurulmalı. Meslektaşlarım Erdoğan ve Ruhani ile birlikte yaptığımız bu olumlu görüşmeler için teşekkür etmek istiyorum. RUHANİ: Her şeyden önce Putin'e, böyle bir zirveye öncülük yaptığı için teşekkür etmek istiyorum. Bu toplantı öyle bir zamanda yapılıyor ki, bu süreç içinde üç ülkenin beraber yaptığı çalışma, Suriye'de barış ve istikrarın oluşması için zemin hazırlamıştır.Bugünkü toplantı çok açık bir toplantıydı. Üç ülke kendi fikirlerini çok açık bir şekilde beyan ettiler. Burada amaç Ulusal Kongre'nin oluşması.Bu kongrede bütün aktif partiler, Suriye'ye karşı ve hatta Suriye taraftarı olanlar bu kongrede birleşecekler ve Suriye'nin geleceği için müzakere yapacaklar.

Ekici: Antibiyotikli tavuklar bize mi yedirilecek? Haber

Ekici: Antibiyotikli tavuklar bize mi yedirilecek?

Antibiyotikli olduğu için Rus makamlarınca ülkeye girişine izin verilmeyen Türk menşeili 23 ton tavuk etinin ne yapılacağının açıklanmasını isteyen CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, bu sağlıksız tavukların üretim ve ihracında sorumluluğu ve ihmali olanlar hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu. Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’un, Türkiye'den gelen 23 tonluk bir parti tavuk etine, antibiyotik kalıntıları bulunduğu gerekçesiyle Vladivostok limanında el koyması ve üretim ve ihracatı gerçekleştiren Türk firma tarafından bu konuda hiçbir açıklama yapılmaması kamuoyunda soru işaretleri ve tedirginlik yarattı. CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekici de işte bu tedirginlik ve soru işaretlerini Meclis gündemine taşıdı. Tavuk üretiminde tedavi amaçlı antibiyotik kullanımına ilişkin uluslararası ve ulusal mevzuat hükümleriyle belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde, kesim aşamasında tavukta antibiyotik kalıntısı kalmaması gerektiğine işaret eden Ekici, bütün bu süreçlerin resmi otoritelerin kontrol ve denetimi altında işletilmesi gerektiğini de vurguladı. CHP’li Ekici, bütün bu işlemlerin amacının, tavukların antibiyotik verildikten sonra antibiyotiğin vücuttan arınma süresi boyunca kesilmesini ve dolayısıyla etlerin tüketime sunulmasını önlemeye yönelik olduğunun altını çizdi. Rusya’nın 23 ton tavuk etinde tespit ettiği kalıntının, antibiyotik kullanımı konusunda çizilen yasal çerçevenin dışına çıkıldığını, üretim ve ihracat aşamasında gerekli kontrollerin yapılmadığını kanıtlar nitelikte olduğunu kaydeden Ekici, bu değerlendirmelerinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya şu soruları yöneltti: Vladivostok limanında el konulan 23 tonluk tavuk eti hangi ihracatçı firma tarafından hangi tesiste üretilmiştir? Bahse konu etler ve bu etlerin üretildiği tavuklarda antibiyotik kullanımı konusunda tutulan kayıt ve yapılan denetim işlemlerinin sonucu nedir? Bu ürünlerin ihracı aşamasında gümrük sahasında veya öncesinde herhangi bir laboratuvar analizi yapılmış mıdır, yapılmadıysa neden yapılmamıştır? Bu standart dışı gıda ürünü üretimi ve ihracatında sorumluluğu ve ihmali olanlar hakkında hangi yasal ve idari işlemler yapılmıştır? Rusya’da yetkili makamlarca el konulan antibiyotikli tavuk etleri için iade veya imha işlemi gerçekleşmiş midir? Bu tavukların iç piyasaya sürülmesini önleyecek önlemler alınmış mıdır?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.