Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÇ KALIYORUM NEDEN ZAYIFLAYAMIYORUM

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2019 16:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:49

Fazla kilolar 7 den 7 e bir çoğumuzun başbelasıdır. Her pazartesi başlar ve haftasonuna doğru bozulur diyetler. Biryerlerde bir hata olmalı çünkü tüm gün aç gezeriz, midemiz kazınır. Kilo verdik diye tam sevinirken bikaç hafta sonra tekrar artar o kilolar. Biryerlerde bir hata olmalı. İsterseniz gelin o hatayı birlikte bulalım

Öğün Atlamak

Öğle yemeğini atlasam biraz daha az kalori almış olurum? Bu düşüncede olan var mı aranızda? Var ise hemen vazgeçsin. Çünkü öğün atlamak o an için az kalori almamızı sağlasa bile diğer öğüne yakın kan şekerimiz düşer ve diğer öğünü olması gerekenden fazla yememizi sağlar. Bu da kilo almamıza neden olur. Sadece bu da değil. Uzun süren açlıklar metabolizmayı yavaşlatır. Vücut normalde yaktığından daha az yakar ve kilo verme yavaşlar. Kendimizi aç bırakarak vücudu bir kıtlık psikolojisine sokarız ve vücut hep az yemek geleceğini düşünerek yediklerini depolama işine girer.

Dengesiz Öğünler – Tek Tip Beslenme

Dengeli ve sağlıklı bir beslenme şekli için her öğünde dört besin grubundan bulundurmamız lazım. Bu besin grupları et-tavuk-balık-yumurta-kurubaklagil grubu, süt ve türevi grubu, tahıl ve türevleri, sebze ve meyve grubudur. Örneğin kahvaltı için dengeli bir öğün olarak; yumurta, peynir, domates, salatalık, tam tahıllı bir ekmek olabilir. Akşam için dengeli bir öğün; etli bir sebze yemeği, ekmek veya bulgur pilavı, salata ayran örnek verilebilinir. Daha az yemek adına çeşitlendirmeyi azaltıyorsak bu dengesiz bir öğüne neden olur ve sürekli kilo verip almaya neden olur.

Şok Diyetler

Çok düşük kalorili diyetlere şok diyet diyoruz. Bir uzman tarafında veriliyor sadece 1-2 gün uygulanıyor ise işe yararyabilir ama uzun süre şok diyet yapmak yani aç kalmak vücutta enerji için yağ yerine kas yakılmasını sağlar. Kas kaybı ise hoş olmayan bir zayıflamadır. Tartı da kilo kaybı olsa da o göbekte hiç azalma olmaz. Aynı zamanda sürekli bu tür diyetler yapmak metabolizmayı yavaşlatır. Normal beslenmeye geçince eskisinden fazla kilo alımı gerçekleşir.

Bize Özel Hazırlanmamış Diyetler

Bir diyeti uygulayacak isek o diyetin nerden geldiği önemlidir. Bu diyet arkadaştan, komşudan, internetten, televizyondan geldi ise bizim için uygun değildir. Sadece bizim için hazırlanmış ve bir beslenme uzmanı tarafından hazırlanmış diyetleri uygulamamız lazım. Aksi takdirde boşuna aç kalırız, sağlığımızı bozarız, kilo veremeyip hayal kırıklığına uğrarız. Diyet her anlamda bize uymalı yeterli enerjiyi vermeli. Yaşam şeklimize, sağlık durumumuza uygun olmalı. Diyet kişiye özgüdür tıpkı parmak izimiz gibi doğru diyet ile sağlıkla ideal kilomuza ulaşmalıyız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.