Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATAMAYANA ATARLAR

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2021 14:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:17

Halk arasında muteber bir deyimdir.. Rakibe karşı, baskı kurup, atak üstüne atak yapıp, bir türlü golü atamazsınız, gol yemeniz de, mağlup olmanız da  kaçınılmaz oluyor demeye getiriliyor. Ligin 3’ncü haftasında deplasmanda Y.Malatyaspor ile karşılaşan Gaziantep FK her iki yarıda yediği gollerle  haftayı 2-0 mağlup ve bir puanda kalarak kapadı. Yenilen golleri hesaba katmazsanız  pozisyon bulan, topları direkten dönen kısacası şanssız olan takım Gaziantep FK idi. Bireysel yeteneklerle maç kazanıldığı gibi kaybedilebiliyor da isas olan Takım oyunu. Oynamaz yada oynayamazsanız, saman alevi gibi parlayıp sönersiniz.

Gaziantep FK kadro olarak fena değil. Ama bireysel hatalar ve son vuruşlardaki yeteneksizlik, sonucu olumsuz yönde etkiliyor. Maçın ilk yarısında maça istekli ve hırslı başlayan Gaziantep FK olmasına rağmen gol olmayan Sagal ve Djilobodji'nin  direkten topları maçın kaderini değiştiren pozisyonlar oldu. İlk yarının sonlarına doğru. Djilobodji'nin pozisyon, kaleci Günay'ın da zamanlama hatası Y.Malatyaspor'a galibiyet golünü getirdi.

İkinci yarıda Erol hocanın oyuncu hamleleri gol ve tartışılacak penaltı pozisyonları yaratmasına rağmen maçın sonlarına doğru Tosca’nın faul olup olmadığı tartışılacak bireysel hatası Y.Malatyaspor'un galibiyeti perçinleyen golü atmasına neden oldu. Sagal, Kitsoui, Jefferson, Recep, Mendy bireysel olarak etkili oyuncular. Ancak sonuca gitmede,,son  vuruşlarda sıkıntıları var.. Ertuğrul başta olmak üzere Djilobodji ve Tosca pimi çekilmiş el bombası gibiler ne zaman patlayacakları belli değil. Kenan bu takımın, daha doğrusu bu ligin  oyuncusu değil. Figueiredo uyum aşamasında henüz hazır değil. Dicko'nun olmaması, hücum gücünü olumsuz etkilemiş. Kısacası elindeki kadro ve sistem olarak Erol hoca lige hazır görünmüyor. Acilen bir Forvet ve stoper transferi kaçınılmaz görünüyor. Sorun olarak görünen Maxim ve Kana Bıyık ile yollar acilen  ayrılmalı. Sezon başından beri oynanan maçlarda Recep dışında,forma şansı bulan yerli oyuncular katkıda bulunmadıkları gibi umut da  vermediler. Erol hoca ve yönetimin statüyü de göz önüne alarak acil çözüm üretmeleri gerekiyor. Milli maç arası bu hengamede toparlanmaya  ilaç olacaktır. Seviyesine bakmadan hazırlık maçları oynanması, sistemin oturtulması ve oyuncu uyumu sağlanması için yararlı olacaktır. Geçmiş olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.