Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BOZULMAK VE PARA

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2021 12:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:50

Bizler hep insan satmaca, aldatmaca oyunu oynamıyormuyuz?.

Herkes ilk fırsatta madik atmıyormu birbirine. Korona gibi bir illet bile bizim ders almamıza yetmedi. İnsan, kırmada, üzmede, ezmede fırsatları ganimet bilinmiyormu. Maskesiz, doğal, açık, net, şeffaf, dürüst, kalbi örümcek ağları ile kaplanmamış, sevgi dolu, vicdan sahibi, merhametli insanları etrafımızda görebiliyormuyuz.

Sadece İş derdine düşmüş, hep acelesi olan, dedikodu yapan ve tıka basa yiyen, günü kurtarmaktan başka derdi olmayan, yanlış benlik algısına sahip çevresindekileri hiçe sayan bir toplum mu olduk

Birbirine güvenmenin çok zor olduğu, her şeyin başında acaba bir beklenti yada menfaat mi var diye zaman zaman korkuya kapıldığı bir toplumda yaşıyoruz

Günümüzde, genelde, yalancı, çıkarcı, ikiyüzlü, sinsi, samimiyetsiz ve içten pazarlıklı umut istismarcıların argümanları her kesimde beğeni görmüyormu. Ve o yüzdende iyilik, doğruluk silinip süpürülmüyor mu. Kendine ve inandığı değerlere dürüst davranmayanlar yüzünden insanlık yitirildi, haksızlık ve münafıklıklar çoğalmadı mı?

Yapılan savaşlar, güçlünün mazlumu ezmesi. Büyük devletlerin küçük devletlere tahakkümü. İnsanlar arasındaki gerginlik, bozuk ilişkiler vs. her şey bozuluyor gittikçe dünyada!

Günümüzde insani değerlerden uzaklaşıldığı, insan tanımı içine giren kavramların ‘’zırvalama’’ olarak görüldüğü, kibirin gözleri kör ettiği ve’’ insani ilişkilerin’’ ihtiraslara yenik düştüğü zamanı yaşıyoruz..

Dünya ve insanlık hızla bozuluyor..

Anlam veremediğimiz ve veremeyeceğimiz bir düşünceyle.

Parası olanlara söylenmiş çok güzel sözler vardır. Para kitap satın alabilir. Öğretmenler satın alabilir. Ama asla gerçek bilgiyi satın alamaz. Gerçek bilgi onu okumak ve onu yaşamak (deneyimlemek) ile olur demiş.

Ne yazık ki; Memleketimde, çok parası olan insanların en büyük yanılgısıdır bu; paranın her şeyi satın alabileceğini düşünmeleri. Bunun içine “insanları da” katarlar. Onlara göre; herkesin bir bedeli vardır ve o bedel ödendiğinde herkese, her istediğini yaptırabileceklerini sanırlar. Para karşılığında yanında olanların hayatlarını satın aldıklarını düşünürler ve ona göre davranırlar.

Para ile malikhaneler satın alabilirsiniz ancak içine huzuru satın alamazsınız. Hastane yaptırabilirsiniz, sağlık satın alamazsınız. Şirketler satın alınabilir ancak; yanınızda çalışanları satın alamazsınız mesela, hayatlarını kontrol edemezsiniz. Hiçbir yerde duymadım “arkadaşta iskonto; bir alana bir bedava” ya da “sahibinden, az kullanılmış dost” bu da demek oluyor ki; para ile arkadaş ya da dost satın alamazsınız. Duyguları, mutluluğu, sağlığı dahası dokunamayacağı şeyleri almaya yetmez paranın gücü.

Asıl para; bu şekilde düşünen insanları satın almıştır ve almaya devam edecektir, yeryüzünde paranın her şeyi satın alabileceğini düşünen insanlar var olduğu müddetçe

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.