Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BU GİDİŞAT DÜZELİRMİ

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2022 13:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 06:52

Zaman öyle bir zaman olduki. Artık çoğu vatandaş artık haber okumak, dinlemek istemiyor. Vatandaşın ruhu karardı memleketin gündemi yüzünden. İnsanın içi daralıyor.  Her gün şeytanın bile aklına gelmeyecek türden pisliklerin yapıldığı, vatandaşın ekonomik nedenlerle zor günler geçirdiği, ramazanda bile fırsatçıların ne fırıldaklar çevirdiğini görüyoruz.

Siyasilerle sokaktaki vatandaşın gündemi çok farklı. Ülkemin TV'lerinde siyasetten başka haber yok. Vatandaş bunları dinlemekten, görmekten doydu usandı. Sabah akşam tv ekranlarında siyasi demeçleri dinlemekten gına geldi. İşsizlik, zamlar, geçim sıkıntısı ülkenin en büyük meselesi oldu. Daha önce ‘Türkiye'nin en önemli problemi nedir?' diye sorulduğunda genellikle terör çıkardı, şimdi terör konusu geriledi, ilk sırada ekonomik problemler çıkıyor.

Vatandaş, iş aş ve icraat bekliyor Geçim sorunu Türkiye'nin çözüm bekleyen en öncelikli sorunudur. Gündem tamamen ekonomiye odaklanmalı.

Memlekette her gün bir önceki günden daha kötü haberler alıyoruz   Her gün bir önceki günü arar hale geldik. Vatandaşın gündemi hiç değişmiyor, geçim ve hayatta kalmaya çalışmak. Allah fakir fukaraya garip gurabaya yardım etsin. Bu gidişat düzelir mi.

 

YETİMLER GÜNÜ

Ramazan ayının 15 günü Dünya Yetimler Günü. Yetimleri bir günle sınırlamak ve sadece Ramazanda hatırlamak yemek vermek değil. Yoksulu, garibanı her zaman düşünmek, yetimi yetimlikleri süresince koruyup kollamak gerek. Unutmamak lazım, yetim vicdanların kutsal emanetidir! 

PARTİLERDE HERKES AYRI BİR BAŞ

Sizin de dikkatinizi çekiyor mu genelde muhalefet partilerinde, parti teşkilatlarında yönetimler kendi içerisinde farklı, milletvekili beklentisi olanlar farklı çalışmalara imza atıyorlar. Yönetim ayrı ziyaret, şahıslar ayrı ziyaretler yapıyor. Ya birlik beraberlik yok yada, il yönetimleri bütünlüğü sağlayamıyor bir plan program yapamıyorlar gibi. Bu iyimi kötümü bilemiyorum ama bu defa seçimler önce parti içerisinde çetin geçecek gibi. 

TURİZM HAFTASI

Bu hafta Turizm haftası. Nasıl her insanın kendini diğer insanlardan ayıran bir kimliği varsa. Bir şehrin kimliğinde de o şehrin öne çıkan özellikleri vardır. Memleketimin fıstık, zeytin, sabun ve tarihi ören yerleri var ama turizm kaderine terk edilmiş durumda. Bir an önce tarihi ve kültürel yerlere çözüm bulunmalı tanıtımı yapılmalı iç ve dış turizm hareketlendirilmeli. Fıratın suyunu kimse görmeye gelmez. Bunlara el atmaz isek gelecek nesillere hikayelerden başka bırakacağımız hiçbir şeyimiz kalmayacak.

 GÜNÜN SÖZÜ

Charles Bukowski ne demiş; Yıkıldığı zaman altından kalkabileceğin hayaller kur. İnsanların seni yarı yolda bırakma ihtimalini unutma...

O zaman siz iyisi mi dost görünen düşmanlarınızı, yediğiniz kazıkları türlü kıskançlıkları ve de kendi yaptığınız hataları elinizin tersiyle itin ve bildiğiniz yolda yürümeye devam edin. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.