Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP’TE TRAFİK VE OTOPARK ÜCRETLER

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2022 14:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:03

Gaziantep’in en büyük sorunlarından biriside, ara sokakları ve bazı işlek caddeleri adeta büyük bir açık hava otoparkına dönüştüren araçlardır.

Hemen hemen her sokakta en az tek şeridi kaplayacak biçimde park edilen araçlar hem vatandaşa hem de esnafa büyük sıkıntı veriyor. Aynı zamanda trafiği de olumsuz yönde etkileyen bu soruna henüz kalıcı bir çözüm bulunmuş değil.

Şehir her geçen gün büyüyor ve artan trafik sorunu şehirdeki yaşam kalitesini olumsuz seviyede etkiliyor.

Gaziantep’te yaşanan bu sorun artık herkesi isyan ettirmiş durumda. Girilen her sokakta en az bir şerit boyunca yoğun araç parkı görülüyor. Alt katlarda oturan vatandaşların evlerinin önü kapanmış durumda ve araç trafiği nedeniyle daralan ara sokaklardan ambulans, itfaiye gibi acil durum araçları bile bazı sokaklardan geçemez durumda. Seyir halindeki araçların mecburen tek sıra ilerlemek durumunda olduğu bu yoğun caddelerde sürücüler arasında da sürekli tartışmalar yaşanıyor.. Sabah ve akşam saatlerinde ev ve iş yerlerine araçlarıyla gidip, gelen sürücüler uzun süre trafik çilesi çekiyor. Gaziantep’te özellikle akşam saatlerinde karmaşa yaşanıyor. Yoğunluktan acil durum araçları da olumsuz etkileniyor. Görev noktalarına gitmeye çalışan bu araçlar uzun süre trafiğe takılıyor. Bazen bu noktada trafik polisleri devreye girerek araç akışını düzenlemeye çalışıyor… Ama yinede sıkıntı geçmiyor…

Bu arada yeni yollar ve kavşaklar gelişen trafik ağına yetişmeye çalışılırken Gaziantep şehir içi trafiği her geçen gün işin içinden çıkılmaz bir hal almaya hızla devam ediyor. Hele birde yol kenarların da ki park alanlarını kullanan vatandaşların araçlarının yanlarına 2.sıra park eden araçlar yok mu ne desem bilemiyorum trafik keşmekeşinin ana nedenlerinden biride onlar. Çoğu zaman İki araba karşılaştığında biri geri geri gitmek zorunda kalıyor. Bu arada tartışmalar da olmuyor değil.

Şehir merkezine yakın ara sokak ve caddelerin de park edilmiş araçlarla tıka basa dolu olduğu Gaziantep’te, acilen bu sorunun çözülmesi gerekmektedir.

Bu sorun belirli bir gayret, çalışma ve mantıklı bir projelendirme ile erken vakitte halledilmelidir. Yoksa sorun ve sıkıntılar daha büyüyecek ve daha fazla külfet getirecektir.

Bugün mütercim asıma doğru giderken saatlerce arabayı park edecek yer bulamadım. Arabayı bir yerlere park etmem lazım ama ne mümkün. Yer gök araba. Her yere ama her bir yere araba park etmişler. Kaldırımlar, yol kenarları falan tıka basa dolu.. Birazda denetim eksikliği yok değil hani…

Yeterli sayıda otopark yok, olan ise çoğu zaman kullanılmıyor. Kullanmamalarının bir sebebi de otopark ücretlerinin çok yüksek olması ve keyfi ücret alınması diyede düşündüm bugün. Bir otoparka girdik yarım saatlik bir işimiz var otopark görevlisi peşin 25 TL aldı çok şaşırdım. Alan razı, satan razı, itiraz eden, karışan, görüşen yok. Herkes kendi düzenini tutturmuş gidiyor. Memlekette başı boş o kadar çok iş dönüyor ki şaşırırsınız bu otoparkları kim denetliyor bu fiyatları kim tespit ediyor, kimseye fiş falanda vermiyorlar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.