Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GENEL OLARAK MİLLETVEKİLLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2021 12:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:31

Genelde halk arasında olan milletvekili var mı? Gaziantep Milletvekili Ali Şahin'i ayrı tutuyorum hatta Mehmet Erdoğan ve Sermet Atay'ı da en azından onlar yörede dolaşıyor meseleler hakkında konuşuyorlar. Allah aşkına diğer 11 millet vekilini görmek gayri mümkün. Ben şahsen görmedim gördüm diyene de saygım var. Siyasetçi olmak, milletvekili olmak güzel. Eyvallah ama bu hak karşısında onlara oy veren vatandaşında sorma hakkı var. Bugüne kadar, ne ölçüde yerel siyaset ürettiniz? Memleketin hangi yerel meselesine hangi çözümü ürettiniz?

Bir makama gelmiş olan sizler hangi meseleyi hallettiniz Çözdüğünüz önemli bir konu oldu mu? Memleketin siyasetçisi olarak hangi meseleye çözüm buldunuz. Veya sık sık dillendirdiğiniz.

Kadınlara, esnafa, gençlere ve çocuklara yönelik, devletin bakanlıklar vasıtasıyla sürdürdüğü kampanyalar ve hizmetler dışında; yürüyen projeler dışında özel bir proje ürettiniz mi?

Mesela, memleket kültürü denince, yemekleri ve neredeyse kendi kaderine bırakılmış zeugması ve yine tanıtılmamış fıstığı dışında yani midemize hitap edenlerden başka, zihninizde canlanan kültür unsurları nelerdir? Nizip çayı, Hancağız barajının çevre felaketi, barak sulama projesi ve memleketin yeşilliği diye bir konu hiç ilginizi çekti mi? Veya bunları dillendiriyormusunuz. İşsizlik ile mücadelede ne yaptınız. Yaptınız ise vatandaş bunları bilmek istiyor. Tabi ki özveri ile gayret eden. meseleleri dillendiren Ali Şahin gibi vekilleri ayrı tutuyorum hatta onların önünün kesildiğine inanıyorum. Bazı milletvekilleri sadece bazı rutin yerler dışında bir yerlere gittikleri yok. Bu nedenle vatandaş tarafından ne isimleri biliniyor ne de tanınırlıkları var. Bakanımız Türkiye bakanı...

MUTANT VİRÜS

Biri bitmeden diğeri geliyor. Mutant virüs eksikti o da geldi. Gaziantep'in Araban ilçesinde iki kişide mutant virüse rastlanmış. Hastanelere mutant virüs talimatı verildi. Millet birde ondan çekecek. Şimdi hızla yayılan mutant yani zombi virüsümüz var. Her gün konuşan bilim kurulu üyelerinden gına geldi ama çift maske, fiziki mesafe ve hijyen tavsiyeleri tekrar hız kazandı. Yani demek istiyorlar ki virüs denen illet bitmeyecek ve sürekli isim, mutasyon, yayılma hızı vs değiştirerek hayatımızda olacak. Allah yardımcımız olsun.

BULUNMAZ BURSA KUMAŞLARI

Bazıları kendini bulunmaz bursa kumaşı zanneder. Koltuğa alışan bırakmak istemez. Hep koltuk, hep makam isterler. Hani bir söz vardır, "Horoz ölür, gözü çöplükte kalır" Bizim bazı siyasetçiler öyle. Ne yaptınızsa yaptınız. Faydası varsa yeter, yeni yüzlere gençlere yer açayım demez üstelik ben olmazsam olmaz anlayışları vardır. Bütün mesele köşe taşı olabilmektir. Hırsları hiç bitmiyor.

MEMLEKETTE YAPILAŞMA

Memleketteki yapılaşmayı düşündükçe sıkıntı duymamak elde değil. Yaratıcılıktan, denetimden ve estetikten uzak, yeşil alanların hızla yok edilerek çoğalan kerameti kendinden menkul gayrımenkul halleri memleketime hiç mi hiç yakışmıyor. Havada uçuşan fiyatlar, betonlaşan bir şehir. Ve neticede içimizde büyüttüğümüz hırslarımız, bizi küçülttü. İnsanlığımızı, dostluğumuzu, dostlarımızı, saygınlığımızı, toplumsal benliğimizi kaybettirdi Düzensiz, sistemsiz, kalitesiz bir yaşam sürmemize neden oldu. İnsana verilen değer neredeyse kalmadı. İnsanın kazandığı paranın değil, paranın kazandığı insanların ve koltuğun değeri arttı. Araç amacın önüne geçti.

GÜNÜN SÖZÜ

Korkun kadar kaçar,

Pişkinliğin kadar yalan söyler,

Cesaretin kadar savaşır

Vicdansızlığın kadar bedel öder,

İnandığın kadar acı çekersin.

Kısacası hak ettiğin hayatı yaşarsın. Gregory House

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.