Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNANDIĞIMIZ YOLLARDA BULUŞALIM!

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2018 12:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:21

İnsanın hayatta bir duruşu olmalı. İnançları ve bu inançlar uğruna savaşları...

Sevgiyle bakmalı insan hayata, umutla. Kırılsak da bazen, hiç olsak da, hiç edilsek de vaz geçmemeliyiz biz olmaktan.

Uzunca bir yol aslında hayat. Rengarenk bazen bazen de alabildiğine siyah. Ama değil mi ki adına yakışır bir renk olmak, bir renk seçmek kendine. Senden bir parça olacağına inandığın bir renk olmak kendine, özüne.

Yoruluruz bazen de çıktığımız yolda. İlk virajda yol almak isteriz. Korkarız belki de acıyan acıtan yanlarımızdan, korkarız yolun sonunda bizi bekleyenin ne olduğundan. Oysa bilmeyiz her yol kendi hikayemizdir aslında.

Emek vermeden, büyütüp beslemeden yemek isteriz hep dalındaki meyvayı ağacın. Gelsin düşsün ağzımıza deriz belkide. Ama bilmeyiz hiç bir şeyin beslenmeden büyütülmediğini. Tıpkı sevgi gibi. Sevgi ya, o güzel, o yüce duygu. Emek isteyen, yürek isteyen, beslenmek isteyen ve yeri geldiğinde o duygu adına yerle bir olacağın, yerle bir edeceğin kendini, yeri geldiğinde kanatlanıp gökyüzüne erişeceğin o koca duyguyu. Bilmeyiz işte! Yabancıyızdır. Belki de hiç sevilmemişizdir. Büyütüp besleyip, onure edeceğimize yerden yere vururuz. Acıya acıya acıtmayı öğrenmişizdir çünkü. Oysa hakkımız var mıdır başkalarından aldığımız acıların öfkesini bir başkasından çıkarmaya? Yaşadıklarımızın acısını bir başkasına ödetmeye? Bu kadar kör müdür gözlerimiz? Ya da korkar mıyız sevgiye dokunmaktan? Onun yaratacağı hiddetten sarsılmaktan? Ateşte yanmak yerine niye hep ateş olmayı tercih ederiz?

Bilmeyiz korkularımızla yüzleşmeyi. Bilmeyiz aslında cesur yanımızın korkularımızla yüzleşmek olduğunu.

Çok mu zor ''zararın neresinden dönersen kardır'' demek? İnan hiç zor değil. Sadece kendinle yüzleş. Hiç olmadığın kadar dürüst ol kendine. Ve bana inan güzel şeyler güzel olmakla, güzele dokunmakla, güzelleşmekle oluyor.

O halde inandığımız yollarda buluşalım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.