Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOLTUK YAPIŞKANLARI

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2021 12:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:04

Koltuk sevdası memleketin eğitim ve gelişmişlik ölçülerine, ekonomik düzeyine göre şekillenen bir tutkudur.

Kişinin koltukta ne pahasına olursa kalma hırsıdır.

Gözünü koltuk hırsı bürüyen biri için hizmetten çok yerini koruma arzusu hâkimdir. Koltuk sevdalıları denince yanlızca siyasiler akla gelmesin, birde yıllanmış oda başkanları var..

Gaziantep geneline bir bakarsanız fotoğrafı net görürsünüz.

Koltuk sevdalıları veya başka bir tabirle koltuk yapışkanları, yerini korumak için yapmayacağı uygulama, kırmayacağı insan veya kural yoktur.  İktidarda kim varsa ona yaranmaya çalışırlar. Sinsidirler. Herkese ayrı bir şey söyler, herkese mavi boncuk dağıtıp, önüne geleni kullanmaya çalışırlar.

Koltuğun sihirli örtüsü ile gerçekler, dostlar ve düşmanlar göze farklı görünür Dostlara vefa bir tarafa, artık doğru sözler tehdit olarak algılanır. Tek doğru kendinin söyledikleri ve yaptıklarıdır.

Kendilerine göre nedenleri de hazırdır: “biraz daha hizmet yapayım” Ama esas düşüncesi siyasilere güç odaklarına el pençe durarak belki milletvekili veya başka bir koltuğa oturma umududur.

Koltuktan güç alan değil, koltuğu güçlendiren ve yaşama tarzı başkalarına bir çağrı olacak memlekete, millete faydası olan insanlara ihtiyacımız var. Koltuğun adam ettikleri değil, koltuğu adam edenler bu milletin gerçek evlatlarıdır...

NE OLACAK BU KİRA, PAHALILIK VE EV BULMA HENGAMESİ

Memlekete tayini çıkan öğretmen, diğer memurlar ve öğrenciler maalesef kiralık ev bulamıyorlar. Yurtlar yetersiz, kiralar pahalı. Ev sahipleri de fırsatçılık yapıp fiyatları uçuruyor maalesef. Kira olayı zıvanadan çıkmış durumda. Fırsat kollayıp ev kiralarını yükselten vicdansızlar, Marketlerde pazarlarda fiyatları arttıranlar memlekete kötülük yapıyorlar.Bu insanlar eğitim mi versin, okul mu okusun, bunların kaygısını mı yaşasın? Allah ıslah etsin. Görünen o ki yerel yönetimler de bu işin üstünde durmuyor.

FAYDASIZLAR

Memlekete bir hayrı olmayan, etliye sütlüye karışmayan, memlekete mum ışığı kadar faydası olmayan egoları tavan yapmış, burnu kaf dağında, her işi parayla çözeceğini zanneden işi gücü fitne çıkarmak olan, her fitnenin arka planında ve sanki fitne şebekesi gibi çalışan fitne fıtratları olan gerek iş adamı gerekse bir kuruluşun başında olanlara sözümüz. Bu bir FETÖ tarzıdır insanları birbirine düşürmek. Siz bu tarzı iyi biliyorsunuz. Memlekete hayrınız yok gidin işinize bakın işiniz neyse onu yapın fitne fesatla karıştırmayın ortalığı..

YALAN NEDEN SÖYLENİRKİ

Yalan söylemenin arka planında genelde çıkar veya beklenti vardır. Yalan öyle nüfuz etmiş ki insanların diline, doğrular kimsenin umurunda değil, Herkes kendi yanlışı ile mutlu olmanın peşinde. Neticede, dostluklar yalan insanlar sahte. Yalan dünya işte her şey gibi !

SAZAN OLMAYIN

Her şeye sazan olmak gibi bir huyunuz varsa dikkat edin ve her duyduğunuza atlamayın. Başınıza her an bir şey gelebilir, aniden yoldan inek çıkabilir. Ortalık fitne fesattan ve yalancılardan geçilmiyor. Yalanın vergisi yok, Her türlü dedikoduyu ganimet belleyip kendinize siyasi rant devşirmeye de çalışmayın. Bütün hesapları bozan şey dürüstlüktür. Yalanın gücü gerçek gelince biter

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.