Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PEKER'İ YEDİDEN YETMİŞE HERKES TANIDI

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2021 14:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:19

Çok ilginç bir durum vatandaş bölgesinin birkaç tanesi hariç diğer milletvekillerini hatta bakanı bile kimse tanımıyor ama yakın zamanda Sedat Peker'i yediden yetmişe herkes tanıdı, tanıyor. Bir sürü de hayranı var, Velhasıl; ne yazılırsa yazılsın, ne söylenirse söylensin gündem Sedat Peker. Çünkü Peker'in videoları daha yayınlanmadan önce ülke gündeminin üstünde yer alıyor. Aparetif olarak yayınladığı videoya yeni oyuncular girdi. Bakalım Sedat Peker videolarına daha kimler girecek kimler elenecek.

ÖZEL OKULLAR VE GİDİŞAT

Korona salgını ile birlikte eğitim sisteminin uzaktan eğitime geçmesi özel okul ve devlet okulu ayrımını minimize etti. Her iki eğitim modeli de birbiriyle aynı olmaya başladı. Gündemde patlayan özel okul sadece Doğa kolejinin değil tüm özel okulların meselesi olduğu bilinmelidir. Mesela Gaziantep'te yılların koleji TED koleji bu nedenlerden dolayı el değiştirdi Deva okullarına satıldı. Aslında asıl sorun eğitim yerine ticaret yapan kar amacı güden, mantar gibi türeyen özel okulların sayısı ile bunların niteliksizliği ve denetlenmemesidir. Özel okulların bazılarında az, bazılarında da ciddi sorunlar var. Yakın zamanda irili ufaklı yüzlercesinin çökmesi daha da hızlanacak. Özel okullardan aylarca maaş alamayan personeller var. Bu sorunlar yavaş yavaş meydana çıkıyor. Olan öğretmene, olan öğrenciye oluyor. Şimdi veliler özel okulları sorgulamaya başladı. Sadece eğitim noktasındaki ayrıcalıklar değil özel okulların öğrencilere sunduğu sosyal imkanlar da malum korona yüzünden yapılamaz oldu. Uzaktan eğitim modelinden dolayı öğrenciler için planlanan birçok sosyal aktiviteler iptal edilince öğrenciler sosyal imkanlardan yararlanamadı. Bu da özel eğitim kuramlarının sene başında velileri cezbetmek için öne sürdüğü ayrıcalıkları ortadan kaldırdı. Uzaktan eğitim ile birlikte herhangi bir ayrıcalığı kalmayan özel okullar için neden yüksek ücret ödensin karmaşası başladı. Ben her zaman şunu söylerim vatandaşın sağlığı ve eğitimi devletin sosyal yükümlülükleri arasındadır. En güçlü silah eğitimdir. Gaziantep'te eğitimin durumu ortada. Şu okulda iyi bir eğitim veriliyor diyebilirmiyiz? Memleketteki tüm sorunların temeli eğitim düzeyinin çok düşük olmasından kaynaklanıyor. Her acının ya da olumsuzluğun altında kesinlikle eğitimsizlik vardır. Gaziantep neden eğitim ve öğretim de hep aşağılarda. Eğitim ve sağlık çoğunlukla parayla satılan bir temel hak oldu. Hatta çoğu zaman eğitimci olmayan kişiler tüccar mantığıyla bu kurumları açtıkça eğitim seviyesi düştü. Gaziantep'te bir yığın özel okul ve özel eğitim kurs merkezi var. Bunların başarıları neler. Eğitimde niteliğe değil niceliğe bakılıyor. Şu anki gidişat gösteriyor ki, okullar ve sağlık kurumları kar amacı gütmeyen statüde olmalı ve çalışmalıdır. Sağlık ve eğitim özel sektörün insafına bırakılmayacak kadar önemlidir. Ticaret başka alanlarda olmalı.

SEÇİM SANDIKTA KAZANILIR

Seçim öyle parti binasında oturmakla, başını kuma gömmeyle vede haberlere bakıp şu parti kan kaybediyor bu parti şöyle, bize ilgi alaka çok diyerek kazanılmaz. Seçim sandıkta kazanılır, sandıkta kaybedilir.Nedense parti il ve ilçe başkanları ile adayların bir kısmı seçimlerin sandıkta kazanıldığının farkına varmayarak kendi söylemleri ve egoları ile rehavet içinde olurlar. Kazanan parti seçimi sandık başında kazanmıştır bunun lamı cimi yoktur. Sandık başında güvenilir partilin varsa, sayımlar bitene kadar başında duruyorsa halkında tvecühü varsa büyük bir ihtimalle seçimi kazandınız demektir. Yok eğer yazdığınız kişi sandık başında tam durmuyorsa, yemeğini içeceğini getirmiyorsanız veya zaten gönüllü değilse işte o zaman seçimi kaybettiniz demektir. Seçimi kazanmak isteyenler ekip çalışmalarının yanında en başta sandık kurulları ile ilgili çalışma yapmalı, güvenilir gönüllük esasına dayanılan kişileri bularak çalışma yapmalılar. Yoksa kimin il başkanı, kimin ilçe başkanı kimin aday olduğunun bir önemi yoktur. Yoksa sandıklar tez sayılır biter sende hile vardı, hurda vardı deyip ancak dedikodu yaparsın. Falan parti öndeydi, falan aday fark atıyordu ama nasıl oldu hile yaptılar, oy çaldılar söylemleri başlar. Eğer yapılacak bir seçimde kazanılmak isteniyorsa partiler şimdiden sandık kurullarını oluşturmak zorundadır. Sandık kurullarını oluşturmayan, adı var kendi yok olanlar, sandık başında seyirci gibi duranlar, sandık başının önemini bilmeyenler seçim sonuçlarına da katlanmak zorunda kalırlar. Partiler sandık başında duracaklara kanunu, uygulamaları ve yetkilerini öğretmek zorundadır. Sandık başında duran bir iki kişi binlerce kişi demektir. Yani kısacası seçim kazanmak isteyenler şimdiden sandıklarda görevlendireceği kişiyi belirlemek ve onları eğitmek zorundadır. Geç kalınırsa ,sandıklar kimin elindeyse, tutanakları kim tutuyorsa seçimide onlar kazanır. Ondan sonra hile yapıldı, oy çalındı gibi söylemler yersiz kalır. Ne diyorlar atı alan Üsküdarı geçer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.