Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RAMAZAN AYI-ÇİFT MAAŞ-1 NİSAN ŞAKASI

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2022 15:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:24

Bereketini hem sofralarımızda hem de kalplerimizde hissedeceğimiz üzerimizden kara bulutların dağıldığı bir ramazan ayı olsun. Ramazan ayımız mübarek olsun. Bütün insanlığa huzur getirsin, dertlerini kederlerini gidersin. Her günleri ramazan olan insanları unutmamak dileği ile hayırlı Ramazanlar olsun.

Geçen sene orucu bozan şeyler bu yıl da bozuyor ve her ramazanda olduğu gibi fırsatçılık, pahalılık devam ediyor. Ramazan pidesi, sahur davulcuları ve tv'de Nihat Hatipoğlu'da aynı. İnsanlar yine aynı.

ÇİFT MAAŞ MESELESİ

Çift maaş meselesi her yerde patlak veriyor ve bu mesele zor kazanan insanları üzüyor. Bizim memlekette de[Gaziantep) varmış çift maaş alan bürokratlar. Aklıma şu soru geliyor mesai 8 saat ise, bu maaşlar için mesaiyi nasıl ayarlıyorlar? Birinde çalışıp öbür maaşı havadan mı alıyorlar.? Çift maaş yasal olabilir ama hiç etik değil. O zaman bu çift maaş alan yetenekli zatlar neden ekonomiyi ve bizim memleketi düzeltemiyorlar.

1 NİSAN ŞAKALARI

1 Nisan geldiğinde, arkadaşlardan ufak tefek kalem gibi şeyler istenir sonrada” 1Nisan şakası” denilerek geri verilmezdi.1 Nisan’da şeker, sigara fiyatları, Türk Telekom’un toptan tarife fiyatları ve doğal gaz zammı gibi benzer şakalar geldi Şakanın devamı var.

ÖZEL HASTANE

Nizip'te özel hastane açılırken vatandaş büyük beklenti içine girmişti. Beklenti hayal kırıklığına dönüşmüş durumda. Şimdi vatandaşın o kadar şikayet ve iddiaları var ki insan Nizip'te bulunan tek hastanenin bu duruma gelmesine üzülüyor. Özel hastaneler tamamen para odaklı hizmet vermemeli sağlık kurumları, bilim evleri ticarethaneye dönüşmemelidir. Üslup ve nezaket olmalı. Vatandaş artık şikayetlerini bizzat gelerek anlatmaya ve internette yazmaya başladı. Yazık…

ŞEHİRDE 3 ÖNEMLİ ŞEY

Bir şehirde 3 önemli şey vardır:

1.Kanalizasyon 2.Hamam 3.Kütüphane

Çünkü; Kanalizasyon şehrin kirini, hamam bedenin kirini, kütüphane ise ruhun kirini temizler demiş Fatih Sultan Mehmet.

Kütüphane haftası ama memleketimde çocuklarımızın rahatça gidip geleceği bir kütüphane yok. Çok kişinin yerini bilmediği ne olduğu belirsiz bir kütüphanemiz var. Millet bahçesi içindeki kültür merkezi açılmadı. İçinde kütüphane cep sinema salonu olan bu yer açılacağı yerde şimdi yapan yüklenici ile valilik mahkemelik. Mahkeme en az 4-5 yıl sürse güzelim yer çürüyecek. Ne diyelim bizim memleket   Sporun ve sanatın yanında okuyan bir gençlik bizim en büyük isteğimiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.