Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİYASET VE BEYTÜL MAL

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2022 12:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:18

Helva şirin, nefs kafir derler ya. Bizim memlekette zengin daha zengin olmak ister. Bu nedenle şehir, imar planları üzerinde daima oynanılır.

Yeşil alanlar imar edilir, kendi iş yerine, muktedirlere, eş dosta ve parası olana göre düzenleme yapılır rant sağlanırsa şehirde yaşam kültürü zorlaşır.

Şehrin kalkınmasını sağlayamayan yetkili güçler, şehrin ekonomisi yerine kendi makam ve ikbal beklentileriyle, kentsel kozmetiğe yatırım yapanların eseridir şimdiki şehir yaşamı. Hep derler ya devlet malı deniz, yemeyen keriz. Aslında o öyle değildir. Beytülmal "deniz suyu" gibidir. İçeni suya kandırmaz. Alışanı da asla tatmin edip doyurmaz.! Şişirir.

Hak ve Adaleten ayrılmayan, Beytülmal'ın manasını ve değerini bilen adama göre muamele yapmayan idarecileri Rabbim başımızdan eksik etmesin.

SİYASET

Sağlam siyasi söylem ya da insanlarla iyi iletişim kurmanız, sağlam bir dili konuşmanız anlam ifade etmez. Sağlam ve sağlamcı ilişkilerdir sizi ayrıcalıklı kılacak olan. Herkes ve her şey bağlantısı kadar değere sahiptir. Bağlantılarınız sağlamsa gerisi kolaydır. İşte Anadolunun siyasi kaderi budur…

Hep bağlantılar, hep bağlantılar. Kısaca herkesin Anadoluya karşı gözü kör kulağı sağır...

Türkiye’de siyaset, ‘dürüstlüğü’ istemiyor.

Anadolu insanına sıcak bakmıyor. Partiler o kişinin ne kadar çıkar sağlayacağına, ne kadar para harcayacağına bakıyor...

YAPILAN KONUTLAR

Memlekette yeni yapılan konutlarda en dikkat çekici unsurlardan biri de, dışı lüks, gösteriş ve şatafata rağmen planlamadan yoksun oluşu. Yapılan evlerin bir çoğu yapıldıktan bir sene geçmemesine rağmen dökülüyor. Yapılan konutların çoğunda park alanı yok, güvenlikli site değil, sosyal donatısı yok ve buna rağmen bunların fiyatları dudak uçuklatıcı.

GÜNÜN SÖZÜ

Her ne olursa olsun, hayat devam ediyor. Zaman çok hızlı geçiyor ve sen bunun farkına vardığın da geç kalmış oluyorsun. İşte bu hayatın özeti Yaşarken de ölürken de Allah, bizleri kendisinden başka kimseye muhtaç etmesin. Zalime boyun eğdirmesin Yanlışa "doğru" dedirtmesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.