Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİYASETTE MEMLEKET MANZARALARI

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2023 14:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:30

Seçim yaklaştıkça memlekette ölçü ve ayarın dozu kaçıyor.

Eskiden siyasilerde nezaket, üslup vardı. Şimdi üste çıkmak için her şey mübah. Memlekette geçim sorunu, tahamülsüzlük sorunu, güven sorunu, siyasilerde üslup, sorunu ve en önemlisi saygı ve sevgi sorunu var.

Siyasette ne kadar eleştirilen yanlış varsa ısrarla devam ediliyor. Gerginlik ne iktidarda kalmayı sağlar nede muhalefeti iktidar yapar. Gerginlik hiçbir zaman isabetli bir yol değildir.

Ve ortalıkta sadece ilgi çekmek için ne yapacaklarını şaşırmış insanlar var. Seçim zamanında bile. Allah aşkına sırf konuşmuş olmak, fotoğraf vermek için yapmayın. Adınız geçsin diye saçma işlere kalkışmayın. Cehalet insanı rezil eder, vezir yapmaz

VATANDAŞIN GÜNDEMİ

Nereye gidersen git, hangi tarafa dönersen dön ülkeyi kuşatan siyasi bir dil ile algılar üzerinden konuşulan suni gündemler var.

Eğer vatandaşın gerçek gündemi aranıyorsa adres sokak.

Vatandaş tenceresine zerre katkı sunmayan gündemler ile oyalanmaktan çok sıkıldı.

Vatandaş propaganda gezilerinde yanlarına gelen lacivert elbiseli kravatlı kişileri görünce anlık tebessüm ediyor ama arkasını dönünce kendi gündemine giriyor. Vatandaşın gündemi çok farklı. Aslında bunu siyasiler de biliyor. Bu hissiyatı iyi anlayan, anlamlandıran kurum ve kişiler siyasete de yön verebilirler.

SİYASETTE VEFA

Siyasette ilke, ahde vefa ve sadakat yoktur… Dikkat ederseniz memlekette siyaset yapanlar işleri bitince (köprüyü geçtikten sonra gerçek yüzlerini ortaya koyarlar) bir yerlere gelince kendileri ile yola çıkanları unutur hatta telefonlarına bile çıkmazlar. Bunun örnekleri o kadar çoktur ki. İnşallah bu seçimlerde memleketin makus talihi aşılır ve seçtiğimiz kişiler ahde vefaya önem verirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.