Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YENEMİYORSAN YENİLME

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2021 13:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:16

Ligin 5.ci haftasında Gaziantep FK, Sivas deplasmanında uzun süre geride götürdüğü maçta uzatma dakikalarında bulduğu golle bir puanı adeta söktü aldı. Futbolda genel prensiptir yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Puan puandır. Bir puan da olsa maddi manevi getirisi vardır. Maçin ilk yarısında sahada hırslı ve hakim oynayan rakibine adeta top göstermeyen bir Sivasspor vardı. nitekim ilk yarının ortasında Yatabare'nin kafa vuruşu ile golü de buldu devre 1-0 Sivasspor lehine bitti.

Gaziantep FK ikinci yarıda biraz daha derli toplu oynasa da oyuna hakim olan Sivaspor idi. Henüz komplike takım oyunu oynayamayan Gaziantep FK kopuk kopuk hamlelerle önce durdurmayı sonra da gol atmayı düşünürken, Sivasspor'un direkten dönen sutu farkın ikiye çıkıp maçın kopmasını önlerken, maçın da kırılma anını oluşturdu. Elle tutulur tek oyuncu olarak ısınma turlarını tamamlayan, uzaktan şutlarla kaleyi yoklayan, mücadele gücü yüksek olan Muhammet’in ismini söylersek abartı olmaz. Beklentilerin altında kalan Recep, Sagal ve Kitsou gibi küme düşen takımlardan gelen oyuncular takım oyununa ayak uyduramayıp, kendilerine oynamaya çalışıyorlar bu da sonuca gitmeyi zorlaştırıp başarıyı ve kazanmayı tesadüflere bırakıyor. İkinci yarı oyunun kontrolünü rehavete kapılıp bırakan Sivasspor demolirize olmuşken, Gaziantep FK bitirici hamleyi ancak uzatma dakikalarında yapabildi.

75 dakika sahada gezinen oyuncular maçın son 15 dakikasında etkili oynadılar. Görüntü olarak beraberliği hakettiler. Bazen iyi oynamadan da puan hatta galibiyet alınır. Lakin çekirge bir, iki, bilemedin üç kez sıçrar sonrası malum. Maxim'in acilen takıma  katılması, Erol hocanın da 5 haftadır göremediğimiz oyun şablonunu artık oturtması gerekiyor. Beraberlikte olsa, puan puandır... Tebrikler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.